Agenda

Trefpuntbijeenkomsten zijn kleinschalige, besloten bijeenkomsten waar ondernemers elkaar ontmoeten om vrijuit van gedachten te wisselen aan de hand van een concrete bedrijfssituatie, ingeleid door een inspirerende gastspreker.

Ze gaan over een relevant thema en vinden plaats bij een bedrijf, waar dat vraagstuk actueel is. Het mes snijdt zo aan twee kanten; inspirerende kennisuitwisseling voor de deelnemers en concrete adviezen voor de gastheer- / gastvrouw-ondernemer.

Deelnemen kan vanwege de vertrouwelijkheid alleen op uitnodiging.
Heb je belangstelling voor de komende Trefpuntbijeenkomst
of wil je zelf graag gastheer / gastvrouw zijn, klik dan hier om contact op te nemen.

Eerdere trefpunt bijeenkomsten

Thema: Pitch2Innovate

07.10.2020

Woensdag 7 oktober organiseren we weer een Trefpuntbijeenkomst.
Corona-proof dit keer maar interessant en interactief als vanouds.

 

We zijn te gast bij Uppfin B.V. in Houten.
Uppfin ontwikkelt en exploiteert vernieuwende online concepten, zoals Pitch2Peer, een online feed-back tool voor het Hoger onderwijs, dat o.a. wordt gebruikt door de Universiteit Leiden, de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit.
Een Nieuwe dienst van Uppfin is Pitch2 Innovate, een online tool voor ondernemingen

waarbij medewerkers uitgedaagd worden hun oplossingen in te zenden via een pitch rondom diverse casussen/vraagstukken en daarop feedback te krijgen van interne experts. De tool is volledig online en vereist geen installatie voor medewerkers.

Tijdens de bijeenkomst gaan de ontwikkelaars van Pitch2Office diep op de materie in om er een educatieve en enerverende middag van te maken. Aan de deelnemende Ondernemers en Consularissen wordt gevraagd met ideeën en suggesties te komen om Pitch2office te verbeteren en manieren om het bij bedrijven onder de aandacht te brengen.

Thema: Groei en interne organisatie

20.02.2020

 

20 februari a.s. zijn we te gast bij Merlin Security Services B.V. in Maarssen voor de 1e Trefpuntbijeenkomst van 2020.
Merlin ontwerpt, ontwikkelt, produceert en onderhoudt oplossingen voor het betalen met contant geld en/of elektronische middelen. Het bedrijf is actief in diverse markten, waaronder Banken, Oliemaatschappijen / Benzinestations, Retail en de Gamingindustrie. Op dit gebied is Merlin verreweg de grootste van Nederland.  https://www.merlin.nl/

Het thema van deze Trefpuntbijeenkomst is  “groei en interne organisatie”
Door het overnemen van (o.a. buitenlandse) ondernemingen ondergaat Merlin een gestage groei. Het management van Merlin wil tijdens de bijeenkomst graag van gedachten wisselen over het proces van overname en opbouw en in balans houden van de interne organisatie.

Thema: Groeien op eigen kracht of door overname.

19.09.2019

De komende Trefpuntbijeenkomst wordt gehouden op 19 september a.s. in Soest, waar we te gast zijn bij het mediabedrijf In2content.

De onderneming richt zich op een brede doelgroep en zoekt per opdracht de in hun ogen meest geschikte freelancers.
In2Content maakt bedrijfsfilms, televisieprogramma’s, animaties, reportages, 360 video’s en clips voor social media. Om een goed beeld te krijgen voor wie ze werken en wat ze zoal maken, verwijzen we graag naar hun website www.in2content.nl.

De partners/DGA’s staan voor de keuzes hoe verder te groeien en verder te professionaliseren.
Groeien op eigen kracht of door een bedrijf over te nemen.

Thema: Scale-Up; het ontwikkelen van een effectieve groeistrategie.

09.05.2019

Advocatenkantoor Goorts + Coppens, met vestigingen in Helmond en Deurne heeft enkele jaren geleden een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Recht Direct B.V. (www.rechtdirect.nl).
Via een abonnementsvorm biedt Recht Direct, eerstelijns rechtshulp voor MKB ondernemers en ZZPers.

Advocaat en ondernemer Guido Goorts wil dit innovatieve concept graag verder uitbouwen en uitrollen over Nederland. Tijdens deze Trefpuntbijeenkomst wil hij daarover graag van gedachten wisselen met Consularissen en collega ondernemers.

Ter inspiratie zal Consularis Peter Dikmans een inleiding houden over Business Model Re-engineering; welke aanknopingspunten biedt het veranderen van je Business Model voor het ontwikkelen van een effectieve groeistrategie.

Thema: Hoe behoud je een Start-Up cultuur na overname door een Amerikaans, beursgenoteerd bedrijf?

20.02.2019

Voor deze  Trefpunt bijeenkomst zijn we te gast  bij een Amsterdamse  “SaaS onderneming ” ( Software-as-a-Service  ), dat recent verkocht is.
De CEO en zijn team staan voor de uitdaging om het business plan te halen en tegelijkertijd  constant innovatieve producten te lanceren.
Mede om de doelen te realiseren gaan we het gesprek aan om zodoende kennis te delen en tot concreet advies te komen.

Thema: Marktintroductie van Innovaties in Healthcare.

13.09.2018

Sense Textile B.V. uit Den Bosch heeft een bijzonder hoeslaken ontwikkeld, voor o.a. verzorgingstehuizen. “Skincair” verbetert mobiliteit en huidconditie tegen lagere zorgkosten en biedt daardoor grote voordelen voor zowel patiënten als zorgverleners.

Sense Textile heeft ervaren hoeveel tijd en geld het kost om een innovatie in de zorgmarkt te introduceren.
Voor de marktintroductie in andere healthcare segmenten en voor nieuwe innovaties wil Sense graag van gedachten wisselen hoe marktintroducties sneller en tegen lagere aanloopkosten te realiseren.

Lean is een bekende managementfilosofie om de doorlooptijd te verlagen en verspilling te voorkomen. Als gastspreker hebben we daarom Ruud van Rijen van Lean Instituut@ Verbeeten* uitgenodigd, met de uitdagende vraag: “Hoe kunnen we Lean benutten om marktintroducties te verbeteren”.
Lean Instituut @ Verbeeten uit Tilburg  is 
hét kennis & opleidingsinstituut op het gebied van Lean management en verbeteren in de zorg en onderwijs.

Thema: Aanpassen aan ontwikkelingen in technologie & markt.

08.05.2018

Op 8 mei waren wij te gast bij een 107 jarig familiebedrijf in de grafische sector. De derde generatie staat daar aan het roer en schetst de dilemma’s van de snelle marktveranderingen en daardoor noodzakelijke aanpassingen in strategie en organisatie. De ondernemer vindt dat nieuwe producten en diensten ook via nieuwe distributiekanalen dienen te worden aangeboden. Wat blijft behouden, wat verdwijnt en wat zijn de nieuwe formules? Een deskundige in transformatieprocessen schetst zijn ervaringen in het begeleiden van transformatietrajecten en wat het met medewerkers en klanten doet. Een levendige discussie ontstaat over de consequenties van bedrijfsaanpassingen in het perspectief van bijvoorbeeld het imago en reputatie. De dialoog levert voor ondernemer en adviseurs een boeiend spanningsveld.

Thema: Omzetbevordering

08.03.2018

De DGA van de importeur van een bekend merk hoogwaardige koffiezetmachines gaf een rondleiding door zijn bedrijf en vertelde vervolgens vol passie over zijn bedrijf, waarna Leo Oude Nijhuis van LONCC ons meenam in de uitdagingen van de onderneming. Daarbij stond met name de vraag centraal, hoe je meer omzet en vooral winst met je bestaande klanten kunt realiseren, in samenwerking met het dealernetwerk. De discussie die daarop volgde leverde een aantal concrete ideeën op, waarmee de DGA verder kon.

Thema: Talentontwikkeling in het MKB

06.09.2017

Talentontwikkeling gaat over het vinden, ontwikkelen en behouden van
goede medewerkers.

Deze Trefpuntbijeenkomst wordt georganiseerd bij een producent van hoogwaardige bouwmaterialen. Om haar groeiambities te  realiseren
is Talentontwikkeling voor de directie een belangrijk thema.

 

Ter inspiratie zal Eric Hellemons, Hoofd Jeugdopleiding van voetbalclub NAC, zijn inzichten en ervaringen op het gebied van Talentontwikkeling met ons delen. In het betaald voetbal speelt talentontwikkeling al jaren een essentiële rol. Net als in het MKB geldt voor een kleinere club als NAC, dat men dat ten opzichte van de “grote clubs” moet doen met relatief beperkte middelen.

 

Thema: Je bedrijf verkopen

14.06.2017

De DGA van een gerenommeerde uitgeverij is vanwege zijn leeftijd van plan om op afzienbare termijn zijn onderneming te verkopen. In het kader daarvan had hij enkele verkennende gesprekken gehad met relaties, maar zijn specifieke werkwijze bleek een obstakel. Ook heeft hij zonder succes gekeken of een van de eigen medewerkers belangstelling had om de uitgeverij over te nemen. Feitelijk worstelde hij met de volgende vragen:

  • Wat moet ik doen om mijn onderneming verkoop klaar te maken?
  • Hoe kan de waarde van de onderneming het beste bepaald worden?
  • Hoe kan ik aan potentiele overnamekandidaten komen?
  • Hoe kan ik voor behoud van werkgelegenheid zorgen?
  • Hoe kan ik het verkoopproces het beste aanpakken?

Harry Helwegen van Diligence – bedrijfsovername en -opvolging gaf vervolgens een glasheldere uitleg over de verschillen en overeenkomsten tussen het verkopen van je bedrijf en dat van je huis. Vervolgens ging hij in op de hierboven gestelde vragen, waarmee de ondernemer verder aan de slag kon.